Özellikleri
Malzeme Yönetimi
Malzeme tanıtma, sınıflandırma, kategorizasyon, numaralandırma.
Kalite Kontrol Yönetimi
AS/EN 9100 standartlarında izlenebilirlik ve kalite yönetimi.
Sevkiyat/İade Yönetimi
Üretilen/tedarik edilen ürünlerin kalite kontrol süreçlerine uyumlu olarak sevkiyat işlemlerinin takibi. Hatalı ürünlerin iade süreçlerinin yönetimi.
Stok/Depo Yönetimi
Malzemenin depo, kalite/muayene, tezgah önü seviyesinde stok takibi. Rezerve edilen, gelecek ve sevk edilecek malzeme takibi.
Üretim Yönetimi
Ürün ağacı reçetesinin, revizyon – rota bazında tezgah, ekipman, takım, yarı mamul, ham madde ve üretim işlemi tanımlamaları. Hurda/fire, takım/tezgah ömür takibi.
Tezgah/Ekipman/Takım Yönetimi
Tezgah, ekipman ve takımların seri numarası bazında konfigürasyon takibi ve ömür devri süreci yönetimi. Magazin seviyesinde zaman bazlı takım-tezgah planlaması.
İş Emri Yönetimi
Siparişlerin kaynaklar da dikkate alınarak maliyet etkin bir şekilde teslim edilebilmesi için; stok, satın alma, üretme, dış tedarikçide üretme (fason) işlemlerini planlamasının yapılması. Üretim sürecinde vardiya sistemini de destekleyecek şekilde yapılan işlemlerin kayıt altına alınması.
Satın Alma Yönetimi
Üretim kapsamında ihtiyaç duyulan malzemelerin satın alma taleplerinin stok ve iş emri miktarlarına göre otomatik yapılması. Teklif toplama, sipariş, teslimat, stoğa giriş, kalite kontrol süreçlerinin yürütülmesi.